A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Зміївський центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області
Кожен освітянин Зміївщини – справжня зірка,
допомагаємо зростати та сяяти яскравіше з кожним днем!

Навчаємося протягом життя

Дата: 10.06.2021 11:49
Кількість переглядів: 338

09 червня директор і консультанти Центру взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції « Освітній процес у закладах дошкільної освіти: сутність та інноваційний потенціал» за підтримки підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій та у нараді-семінарі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти»  (спільно з Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрацією) за темою «Аналіз роботи закладів дошкільної освіти у 2020/2021 н.р., завдання на літній оздоровчий період та на 2021/2022 н.р.».

На інтернет-конференції  виступили– Президент НАПН України, доктор філософських наук, професор, дійсний член (академік) Національної академії наук і Національної академії педагогічних наук України  Василь Кремень,  голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Володимир Воронов,  директор Державної установи «Український інститут розвитку освіти» Вадим Карандій,  директор Інституту проблем виховання НАПН України, доктор психологічних наук, професор  Іван Бех .

Про доступну і якісну дошкільну освіту доповіла начальник відділу дошкільної освіти Департаменту дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Нерянова. Про програмно-методичний комплекс «Впевнений старт» як цілісну педагогічну систему - завідувач лабораторії психології дошкільника Інституту психології імені Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук України, доктор психологічних наук, професор Тамара Піроженко. Про оцінювання якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти за міжнародною шкалою ECERS-3 - начальник відділу дошкільної та початкової освіти ДУ «Український інститут розвитку освіти», кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Косенчук. Про Education & Care System – інноваційний підхід в освіті та догляді дітей дошкільного віку - науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, директор Дитячого центру «Mr.Leader» Наталія Піканова. Про інноваційний потенціал іммерсійного заняття з дітьми дошкільного віку -  професор кафедри дошкільної освіти Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського, доктор педагогічних наук, професор Катерина Крутій.  Про вектори супроводу мистецької діяльності в освітньому процесі закладу дошкільної освіти доцент кафедри дошкільної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Половіна. Про інноваційний потенціал ігротехнологій у формуванні логіко-математичної компетентності дошкільників: теорія і практика реалізації в світлі положень БКДО 2021 - доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри дошкільної освіти Маріупольського державного університету Олена Брежнєва. Про використання технології фокусного навчання як інструмент якісної освіти - головний науковий співробітник лабораторії дошкільної освіти і виховання Інституту проблем виховання НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Наталія Гавриш.

Переглянути запис конференції можна за посиланням

На нараді було підведено підсумки роботи за 2020/2021 навчальний рік, висвітлено питання про дотримання вимог санітарного законодавства під час організації роботи в літній період, підсумки професійного конкурсу «Вихователь року» .

Матеріали наради можна переглянути тут


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень