A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Зміївський центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області
Кожен освітянин Зміївщини – справжня зірка,
допомагаємо зростати та сяяти яскравіше з кожним днем!

Корисні поради

Дата: 26.07.2021 11:15
Кількість переглядів: 148

Сучасне суспільство суперечливе, воно вимагає від людини прагнути, поспішати, відповідати стандартам, досягати результатів і в той же час бути собою, розуміти себе та прислухатися до себе.

В інформаційний потік вплетені дві діаметрально протилежні ідеї – «прагни більшого» і «слухай себе». Ти повинен мати мету та йти до неї і ти повинен любити себе. Джерела інформації тиснуть на людину, викликають емоційне напруження. Справа в тому, що істина завжди знаходиться посередині. Важливо мати мету, важливо йти до неї, також важливо прислухатися до себе – а чи ваша то мета, чи дбаєте ви про себе, прислухаєтеся до своїх бажань? Збалансувати прагнення досягати мети та дбайливе ставлення до себе допоможе творчість. В творчості людина відпочиває, набирається сил (відновлюється), розвиває креативність, прислухається до свої бажань та надихається для нових ідей, нових звершень та реалізації власних планів.

Творчість (хобі) це улюблені справи чи розваги, які не мають відношення до професійної діяльності людини. Це те, чим подобається займатися у вільний час, не тільки відпочивати, а саме відновлюватися, це те що приносить задоволення. (див. статтю). В процесі творчості народжується щось нове, те що піднімає настрій. Те, що розслабляє та знімає напругу.

Звичайно є хобі які не є процесом створення щось нового, але ці хобі розслабляють, надихають та відновлюють.

  1. Слухати музику. Зараз все частіше слухають музику та займаються іншими справами, щоб «встигнути все». Краще поставити улюблену музику та трішки потанцювати.
  2. Читати книжки. Слід обмовитися, що читати треба художню літературу, а не професійну. Поринути в світ вигаданих історій та переключити увагу.
  3. Гуляти чи займатися спортом. Гарно переключає увагу та розслабляє після емоційного напруження.
  4. Переглядати фільми та розважальні програми. Так відпочиває більшість людей. Відразу є бажання спитати  - а після перегляду є відчуття, що відновили сили? Якщо – ні, треба пошукати інше хобі. А у вас є власне хобі?           

« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень