A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Зміївський центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області
Кожен освітянин Зміївщини – справжня зірка,
допомагаємо зростати та сяяти яскравіше з кожним днем!

Омріяна відпустка вчителя!

Дата: 11.06.2021 12:36
Кількість переглядів: 165

 

На обрії висить хмаркою цифра 56! Ще декілька днів і відпустка! Як відпочити з користю? Як відпочити так, щоб все ж таки відпочив? Писати план - і на відпустку? Взяти у заручники улюблене ліжко чи диван, і нехай весь світ зачекає? Ось декілька порад для того щоб відпочити з користю. Користуйтеся правилом «золотої середини». Між плануванням кожного дня та диваном, оберіть розумну середину. Пам’ятайте, що 56 днів на дивані лежати можна, але чи не буде потім докорів сумління? Планування кожного дня теж не має нічого спільного з відпочинком. Краще запланувати ключові моменти, виходячи з запропонованих порад.

  1. Прислухайтеся до себе! Відкладіть навіть саме планування та декілька днів і сфокусуйте увагу на свої бажання. Що хочеться саме зараз? Що для вас відпочинок? Є бажання зняти втому чи навпаки бажання  нових вражень? Щоб насолодитися їжею спочатку треба втамувати спрагу. В чому ваша спрага?
  2. Сплануйте головні моменти відпочинку. Для цього дайте відповідь на запитання: що я хочу нового отримати від днів відпустки? Почитати художню літературу? Зайнятися творчістю? Взяти участь у фестивалі? Сходити в театр тощо.
  3. Змінить щось. В змінах є ресурс у тому випадку, коли є розуміння, що сприймається як рутина. Можливо достатньо відкласти записник, матеріали уроків та міжатестаційне навчання.   А можливо треба змінити те, що оточує чи тих,  хто оточує. Відпочити від людей, не соромлячись цієї думки! Бо вчителі мало бувають наодинці і це неймовірно виснажує. Тому бажання «відпочити від людей» - це нормально.
  4. Зробіть відпочинок від ґаджетів. Відмовитися від них неможливо, але регламентувати використання можна.  Великий потік інформації, що йде з новинами, постами, відео чи яскравими картинками навантажує сенсорні системи, що веде до перевтоми.
  5. Згадайте про старих друзів та далеких родичів. За великим навантаженням під час освітнього процесу не вистачає часу на близьких, не говорячи про старих знайомих та рідних, що живуть далеко. Відпустка – це час, коли можна потурбуватися про дружбу та скріпити родинні зв’язки.
  6. Відпочинку та турботи потребує ваше тіло, розум, психіка. Відпустка для того і потрібна, щоб проявити турботу про себе, маючи на увазі складові вашої особистості. Відвідайте лікарів, пройдіть профілактичні обстеження. Потурбуйтеся про різноманітну їжу та достатню кількість води.

 

Ми бажаємо Вам чудово провести ці 56 днів! Нехай вони будуть наповнені гарними емоціями, приємними зустрічами, яскравими подіями!

 

Завантажити пам'ятку можна тут


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень