A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Зміївський центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області
Кожен освітянин Зміївщини – справжня зірка,
допомагаємо зростати та сяяти яскравіше з кожним днем!

В пошуках ресурсності - фокус уваги

Дата: 17.08.2022 16:19
Кількість переглядів: 92

В пошуках ресурсності поговоримо про фокус уваги.

«Фокус уваги визначає свідомість» - цей вислів є психологічним підґрунтям розуміння що те, на що ви звертаєте увагу характеризує те, що ви будете бачити частіше.

Фокус уваги має велике значення і для ресурсності, адже якщо звертати увагу саме на позитивні зміни навколо, позитивні вчинки людей та приємні ситуації в які ви потрапили – налаштування нашого мозку буде на позитивне. Позитивний аспект життя буде начебто «підсвічуватися» вашим мозком і якщо ви знайомі з алгоритмами пошукових систем Google, то принцип роботи мозку дуже схожий з аналогічними системами. Наприклад, ви зранку здивувалися неймовірному ранковому горизонту, звернули увагу на нього. Деякий час ви будете помічати різні природні приємні речі, а можливо і не тільки природні. І саме цей настрій буде непоганим ресурсом в боротьбі зі стресом та перевантаженням.

Фокус уваги звичайно можна налаштовувати самостійно. Вольовими зусиллями обрати сьогодні помічати приємності, і це вже буде ваш свідомий вибір. Або навпаки свідомо не заходити в пабліки, де йде обговорення неприємних ситуацій, пов’язаних з сьогоденням. Ці дії будуть мати подвійний ефект – ви не тільки налаштуєте свій фокус уваги, а й попередите отримання негативних новин, попіклувавшись про своє емоційне здоров’я. Позитивне підкріплення буде виступати опорою в механізмах стресостійкості.

У зміщенні фокусу уваги на позитивні зміни є ще один бонус – це соціальний аспект людини, яка знаходиться у ресурсі. Вона не тільки має здатність боротися з стресовими обставинами, вона ще є прикладом для інших людей та має змогу підтримати тих, хто цього потребує.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень