A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Зміївський центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області
Кожен освітянин Зміївщини – справжня зірка,
допомагаємо зростати та сяяти яскравіше з кожним днем!

31 березня відбулося друге заняття школи молодого педагога «Головні навички сучасного педагога»

Дата: 31.03.2021 16:52
Кількість переглядів: 250

31 березня відбулося друге заняття школи молодого педагога «Головні навички сучасного педагога», в якому взяли участь 15 вчителів.

Окрім теорії щодо зазначеної теми присутнім було запропоновано декілька практичних вправ, що дозволять діагностувати наявні резерви для розвитку.

 

Вчителі, без перебільшення, змінюють наш світ щодня. Адже в своїх класах вони виховують майбутніх лідерів, спортсменів, науковців, митців, лікарів, навіть, президентів.

Вчитель — професія, затребувана в усі часи. Це той вид діяльності, який обговорюється і оцінюється всіма. Ми ж ще й живемо у мінливому світі, впроваджуються нові технології, збільшується обсяг знань. Поступово відходить у минуле традиційна школа — школа пояснення, все активніше набирає силу школа нового історичного типу — школа розвитку. В авангарді сучасної школи — вчителі-митці, генератори творчих ідей, розробники та реалізатори нових навчальних кейсів, активні користувачі та популяризатори інновацій.

Сучасний учитель має навчити дітей вчитися. Не просто передавати їм свої знання, а саме навчити вчитися, шукати необхідну інформацію, аналізувати, критично мислити. Вчитель не тільки може конкурувати з інтернетом, а й повинен. Адже інтернет не навчить людяності, щирості, співчутливості, доброти, вірності.

Окрім класичних і досі важливих трьох «китів» обов’язкової освіти (читання, письмо, арифметика), сучасний вчитель повинен сприяти побудові чотирьох «стовпів»: критичного мислення, комунікативних навичок, здатності до співпраці та креативності.

Презентація до вебінару

  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень