A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Зміївський центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області
Кожен освітянин Зміївщини – справжня зірка,
допомагаємо зростати та сяяти яскравіше з кожним днем!

Відпочинок чи відновлення?

Дата: 20.07.2021 09:33
Кількість переглядів: 206

Відпустка це період відпочинку, але розуміння відпочинку у кожного є індивідуальним. Зрозуміло, що відпочинок, це в першу чергу зняття навантаження на організм. Якщо людина фізичної праці дійсно потребує відпочинку власного організму, то людина розумової праці потребує розвантаження розуму. В обох випадках гарним інструментом є зміна діяльності в період відпочинку. Цей процес переключає увагу з тіла на розум і навпаки. Під час зміни діяльності відбувається знаття напруги, фокусування уваги на іншому.

Крім зниження напруги потрібно ще відновлення організму до гармонійного стану, так званої норми або ефективної працездатності. Чим відрізняється відновлення фізичне від психологічного? Коли людина відновлена фізично в неї гарний сон, апетит, шкіра, відсутність почуття фізичної втоми.  Але відновитися суто фізично, без психологічного відновлення складно. Справа в тому, що емоції та почуття все одно мають вплив на фізичне тіло. Психологічне відновлення триваліше за фізичне. А як можна охарактеризувати психологічно відновлену людину? Майже так само – гарний сон, апетит, шкіра, відсутність втоми та перевтоми, є бажання працювати, наявність ідей та цілей, прагнення досягати мети.

 Процес відновлення працездатності теж індивідуальний. І головне, що повинна знати людина – як їй відновити свою фізичну та психологічну рівновагу. Ми всі розуміємо – щоб мати гарний сон – треба виспатися. А чи розуміємо що треба робити, щоб пройшла емоційна втома, не допустити перевтому та психологічне виснаження?

С повагою, психолог Центру


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень