A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Зміївський центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області
Кожен освітянин Зміївщини – справжня зірка,
допомагаємо зростати та сяяти яскравіше з кожним днем!

Бінарне онлайн-засідання професійних спільнот вчителів зарубіжної літератури та мистецтваі

Дата: 28.02.2023 20:48
Кількість переглядів: 45

28 лютого 2023 року у форматі онлайн відбулося бінарне засідання професійних спільнот вчителів зарубіжної літератури та мистецтва, під час якого відбувся педагогічний діалог щодо формування в здобувачів освіти загальнокультурної компетентності, яка посідає важливе місце в концепції Нової української школи. 

Про цікавий власний досвід з формування цієї компетентності в учнів розповіли Макушинська О.І., вчитель мистецтва КЗ «Тимченківський ліцей», Трофименко Л.М., вчитель зарубіжної літератури КЗ «Соколівський ліцей», Хомутовська М.М., вчитель зарубіжної літератури КЗ «Чемужівський ліцей», Петросян Н.О., вчитель зарубіжної літератури КЗ «Зміївський ліцей №2 ім. І.П.Волка»., Гадлевська Л.Я., вчитель зарубіжної літератури КЗ “Чемужівський ліцей”, Вистороп О. М., вчитель мистецтва КЗ "Пасічанська гімназія".

Учасники вебінару висловили впевненість в тому, що саме загальнокультурна компетентність узгоджується з цілями європейської освіти й потребами розвитку різних країн. Тож дуже важливо на уроках зарубіжної літератури і мистецтва формувати в учнів здатність обирати шляхи і способи використання вільного часу, що культурно й духовно збагачують особистість, спроможність жити та взаємодіяти з іншими в умовах полікультурного суспільства, формувати культуру міжособистісних відносин на основах принципів толерантності та плюралізму. 

.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень