A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Зміївський центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області
Кожен освітянин Зміївщини – справжня зірка,
допомагаємо зростати та сяяти яскравіше з кожним днем!

Стежкою до літа - фізична активність та тілесні ресурси

Дата: 28.06.2024 09:55
Кількість переглядів: 29

Наступний ресурсний канал, що будемо досліджувати - Physical (фізична активність) – спосіб стресодолання, що передбачає звернення до фізичної активності нашого тіла. Спосіб пов’язаний із такими можливостями нашого фізичного тіла, як здатність відчувати себе завдяки слуху, зору, нюху, дотику, смаку, відчуттю тепла та холоду, болі та задоволення, орієнтації на місцевості, внутрішньої напруги чи розслаблення. Включає в себе різного роду фізичні навантаження (зарядка чи виконання фізкультурних комплексів, ходьба, прогулянка на природі, походи в гори тощо) та тілесні практики (релаксаційні техніки, дихальні вправи тощо).

На щастя, у нас є потужний інструмент для боротьби зі стресом – це наше тіло. Physical, або фізична активність, – це будь-яка діяльність, яка змушує ваше тіло рухатися. Це може бути що завгодно: ходьба, біг, плавання, танці, заняття спортом, робота в саду, тощо.

Фізична активність знімає м'язову напругу - під час фізичних вправ ваше тіло виробляє ендорфіни – гормони, які мають знеболюючий та антидепресантний ефект. Покращує кровообіг - допомагає доставляти кисень і поживні речовини до м'язів і мозку, що може покращити ваш настрій і підвищити рівень енергії. Допомагає відволіктися від проблем - коли ви зосереджені на фізичних вправах, ви не думаєте про стрес. Може допомогти вам краще спати, адже регулярні фізичні вправи можуть покращити якість вашого сну, що, в свою чергу, може допомогти вам краще справлятися зі стресом. Може підвищити вашу самооцінку - коли ви бачите результати своїх тренувань, ви можете відчувати себе більш впевненими у своїх силах.

Як використовувати Physical для подолання стресу:

  • знайдіть вид фізичної активності, який вам подобається. 

  • почніть з малого - 10-15 хвилин фізичної активності на день і поступово збільшуйте час.

  • поступово збільшуйте навантаження

  • займайтеся спортом разом з друзями або членами сім'ї - це зробить фізичну активність більш приємною та мотивуючою.

Протягом двох тижнів ми з вами йшли стежкою до літа. Переглядали цікаві та корисні матеріали щодо зміцнення здоров'я, нервової системи та взаємозв'язків.  

 На початку рубрики “Стежкою до літа” ми пропонували вам створити скарбничку резільєнтності. Сподіваємось, що за цей час ви наповнили її “смаколиками” - порадами, практиками та інструментами, які допомагають саме вам долати труднощі та стресові ситуації. Щиро віримо, що ви зможете знайти те, що підходить саме вам, і зробити ваше життя щасливішим та більш наповненим!

Ми бажаємо вам попри все гарно відпочити цього літа, отримати задоволення від відпустки, набратися сил, енергії для реалізації нових ідей!

Гарного відпочинку! 

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень